ARISTON

Grelnik sanitarne vode s toplotno črpalko NUOS postavlja nove standarde učinkovitosti za proizvodnjo tople sanitarne vode iz obnovljive energije, toplote iz zraka.

NUOS, vsestranski in enostaven za namestitev, ekološki razvoj tradicionalnih grelnikov vode. To je rezultat intenzivnih raziskav s področja R & R oddelek Ariston, da bi izboljšali energetsko učinkovitost in enostavnost uporabe grelnikov, v katerih je proizvodnja Ariston vodilna v svetu.

Stenska toplotna črpalka in električni grelnik Ariston Nuos 80 ima kapaciteto 80 l in se ponaša s koeficientom delovnega učinka (C. O. P.) 3.0. Za delovanje uporablja ekološki plin R134A, odlikuje pa jo tudi antilegionelna funkcija, saj segreva vodo nad 65 °C. Črpalka omogoča temperaturno regulacijo in dnevno programiranje. Toplotna črpalka nudi ECO funkcijo, s katero je poraba električne energije do 67% manjša v primerjavi s klasičnim grelnikom vode. Tako stenska črpalka kot električni grelnik pa imata funkcijo FAST, ki zagotavlja do 29% manjšo porabo električne energije v primerjavi s klasičnim grelnikom vode. Izberete lahko tudi AUTO funkcije delovanja, kjer gre po potrebi za kombinacijo delovanja obeh, če je nastavljena temperatura 65 °C. Pri sobni temperaturi 20 °C in pri ogrevani vodi na 55 °C je povprečna poraba toplotne črpalke 300 W. Dimenzije črpalke so 113 x 49,7 x 49,7 cm.