Trgovina # Sanitarne toplotne črpalke # JUNKERS - Supraeco

JUNKERS - Supraeco

Nove toplotne črpalke serije Supraeco iz Junkersa so idealne kot dopolnitev vašega obstoječega ogrevalnega sistema. Prigraditev toplotne črpalke za pripravo tople sanitarne vode, k vašemu oljnemu kotlu, plinskemu grelniku ali kotlu na biomaso, se še posebej dobro obnese v poletnih mesecih, ko zaradi visokih zunanjih temperatur ni potrebe po vklopu grelnika.  Toplotna črpalka Supraeco poskrbi za zadostno količino tople sanitarne vode, brez da bi se vaš kotel moral vklopiti.

Toplotna črpalka je dobavljiva v štirih različnih izvedbah – lahko uporablja zrak iz prostora ali od zunaj, lahko ima vgrajen še dodaten izmenjevalec za priključitev toplotne črpalke na solarni sistem, ali na drug vir toplote.

Supraeco W ima 2 kilowata izhodne moči in COP (coefficient of performance) 3.6 (po EN255-3, pri A15 - W45) To pomeni, da aparat generira 3.6 kW toplote za vsako vloženo kilowatno uro električne energije. Vgrajeni bojler vsebuje 270 litrov sanitarne vode, katero lahko toplotna črpalka segreje do največ 60 °C. Za potrebe termične dezinfekcije, za zaščito pred legionelo, pa skrbi dodaten, serijsko  vgrajeni električni grelec, moči 2 kW, kateri pomaga toplotni črpalki vodo segreti kar do 70 °C. S tem toplotna črpalka doseže učinkovito zaščito pred legionelo.

Model toplotne črpalke Supraeco W SWI-1 izkorišča toploto zraka v prostoru. Za svoje obratovanje potrebuje temperaturo okolice med 5 in 35 °C.  Ta toplotna črpalka lahko služi tudi kot razvlaževalec prostorov in v kolikor jo boste uporabljali tudi v ta namen, so vam, kot dodatna oprema,  na voljo tudi kanali za vodenje zraka, maksimalne skupne dolžine kar 4 metre – vključno z dvemi 90 ° koleni.

Model SWO-1 je primeren za izkoriščanje zunanjega zraka in lahko obratuje na delovni temperature do minus 10 °C. Ponudba zračnih kanalov zajema vse od običajnih ravnih cevi, do strešnih izpustnih cevi (v obliki dimnika).

Dodatno sta oba modela dobavljiva tudi z dodatnim toplotnim izmenjevalcem, za prigraditev na vaš solarni sistem, v tem primeru govorimo o modelu SWI-1X oziroma SWO-1X.

Toplotne črpalke Supraeco W so enostavne za montažo, dobavljene so vključno z adapterji za priklop zračnih kanalov. Vse komponente so enostavno dostopne, vgrajena magnezijeva anoda skrbi za preprečevanje nalaganja vodnega kamna. Vgrajen osvetljeni zaslon pa prikazuje vse relevantne informacije o delovanju toplotne črpalke in omogoča enostavno nastavitev vseh parametrov.

Junkers toplotno črpalko za sanitarno vodo SUPRAECO W SWI, lahko enostavno kombinirate s kotli na trda goriva, oljnimi kotli ali plinskimi grelniki. Prepričale vas bodo s svojim izkoristkom (COP do 4,21) in zmogljivostjo: Skupni volumen bojlerja je 270 litrov, maksimalna zmogljivost pa je kar 850 litrov na dan. Idealna je za postavitev v kletne prostore, kjer hranite tudi vaša živila, saj s svojim delovanjem ne samo, da ohlaja zrak v prostoru, kjer je nameščena, ampak ga tudi razvlažuje.

-Poceni in okolju prijazna priprava tople vode
-Visok izkoristek (COP = 3,6 po EN 255-3)
-Vgrajen dodatni električni grelec (dodaten toplotni izmenjevalec  za priključek dodatnega vira ogrevanja - verzija SWI 270-1 X) 
-Enostavno upravljanje in progrmiranje preko vgrajenega LCD  zaslona
-Emajliran hranilnik kapacitete 270 l, z vgrajeno magnezijevo   anodo za zaščito pred nalaganjem vodnega kamna
-Toplotna črpalka Supraeco SWI deluje v območju od +5 do +35°C 
-Priključki za cirkulacijski vod, priključek za prezračevalne kanale  in elektronsko nastavljiv pretok zraka skozi toplotno črpalko 
-Prihranek prostora zaradi kompaktne izvedbe (vse v enem ohišju) 
-Alternativa solarni pripravi tople sanitarne vode
-Izkoriščanje odpadne toplote kotla (na primer pri ogrevanju na  biomaso) za pripravo tople sanitarne vode
-Možnost subvencije nakupa s strani Eko sklada RS

 

 

Tehnični podatki: