TOSHIBA Estia

Estia- komponente sistema

Toshibina toplotna črpalka ZRAK-VODA je zasnovana kot razdeljen sistem in je sestavljena iz zunanje enote (kompresor) in HYDRO enote v notranjosti. Na HYDRO enoto so priključeni vsi notranji porabniki (npr. ogrevalnik sanitarne vode, radiatorji, talno gretje, itd).

 

Zunanja enota – Super digitalni inverter:

Zunanja enota – Super digitalni inverter Pridobiva toploto iz okolja in jo preko medija prenese do HYDRO enote. Pri TOSHIBI uporabljamo znano Super digital inverter zunanjo enoto, serije 4, ki se je posebej izkazala zaradi svojega dvojnega rotacijskega kompresorja, ki dosega izredno moč in je brez vibracij. IPDU inverter krmiljenje omogoča izredno visoke izkoristke in posledično tudi energetsko varčnost. Montaža je zelo prilagodljiva, saj je lahko povezava cevnih instalacij z hladilnim medijem med zunanjo in HYDRO enoto dolga do 30 m. Temperaturne omejitve so naslednje: ogrevanje pri -20 °C do 35 °C, hlajenje pri 10 °C do 43 °C, za pripravo sanitarne vode pri -20 °C do 35 °C.

 

Hydro-Notranja enota:

Hydro-Notranja enota HYDRO notranja enota prenese toplotno energijo, ki jo preko hladilnega medija in ploščnega izmenjevalca toplote pridobi od zunanje enote, na vodo, ki se nahaja v sistemu. Na ta način se lahko voda ogreje do 55 °C. V enoti je obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, upravljalnik in električni grelnik za dogrevanje. Integrirana krmilna regulacija krmili in regulira vse ventile, črpalke in sistemske dele oz. dovoljuje tudi krmiljenje že obstoječega ogrevalnega sistema, ki ga lahko ob morebitnih nizkih zunanjih temperaturah tudi aktivira. (Potreben je modul TCB-PCIN3E) Če je potrebno, se lahko TOSHIBA toplotna črpalka zrak/voda aktivira tudi preko že obstoječega ogrevalnega sistema. (Potreben je modul TCP-PCM03E).

 
 

Zalogovnik ogrevalne vode:

Zalogovnik ogrevalne vode

 

Hranilnik tople vode je izdelan iz trpežnega nerjavečega legiranega jekla, odpornega proti koroziji, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Izolacija iz poliuretana, učinkovito zmanjšuje izgubo toplote. Integrirani cevni toplotni izmenjevalnik, izdelan iz gladkega nerjavečega jekla, služi za prenos toplotne energije. V hranilnik je že vgrajen dodatni el. grelec (2.7 kW), ki služi za dezinfekcijo oz. ogrevanje vode nad 43°C. Za regulacijo temperature in zaščito proti pregrevanju, je vgrajeno temperaturno tipalo. Priložena je varnostna garnitura (varnostni ventil z izpustno pipo in priključno garnituro).

 
 

Upravljanje:

Vgrajen žični daljinski upravljalnik omogoča naslednje funkcije:

Upravljanje

Daljinski upravljalnik je integriran v HYDRO notranji enoti in upravlja vse funkcije toplotne črpalke zrak-voda. Velik, dobro pregleden LCD monitor prikazuje vse načine obratovanja. Vgrajena tedenska ura omogoča udoben vklop in izklop naprave in za uporabnika najugodnejšo nastavitev tedenskih programov. Prav tako ima uporabne funkcije, kot so nočno delovanje, protizmrzovalna zaščita, cirkulacija tople vode in antibakterijska zaščita proti legioneli.

■ Nastavitev načina delovanja: ogrevanje, sanitarna voda, hlajenje
■ 2 coni & krmiljenje priprave sanitarne vode
■ Nočno delovanje
■ Protizmrzovalna zaščita / Funkcija dopust
■ Pospešena priprava sanitarne tople vode
■ Antibakterijsko delovanje proti legioneli
■ Tedensko programiranje delovanja
■ Programiranje osnovnih nastavitev kot npr. ogrevalna krivulja, testno delovanje, nastavitve za dodatno električno ogrevanje

 

 Opcija: eksterni prostorski daljinski upravljalnik:

Ima enake funkcije kot daljinski upravljalnik, integriran v Hydro notranjo enoto, z dodatno vgrajenim temperaturnim senzorjem, ki omogoča merjenje temperature v izbranem prostoru in omogoča, da ESTIA zagotavlja na še bolj udoben način krmiljenje naprave in doseganje želene temperature prostora.