VIESSMANN

 

Katalog - DE

Podjetje Viessmann je eno vodilnih internacionalnih proizvajalcev ogrevalne tehnike. V 1917 letu ustanovljeno družinsko podjetje pod vodstvom dr. Martina Viessmann, ki  zaposluje okrog 10600 sodelavcev, prodaja  podjetja pa znaša preko 1,89 milijard EUR.

Z 27 proizvodnimi podjetji oz. proizvodnjo naprav v 11 državah, s prodajnimi aktivnostmi in zastopstvi v 74 državah ter tudi 120 prodajnimi podružnicami, po vsem svetu, je podjetje Viessmann internacionalno usmerjeno. V tujini je ustvarjeno 54 % prodaje.

Kompletna ponudba za vse vire energije in vsa področja uporabe

Ne glede na to ali gre za eno ali dvodružinsko hišo, za večjo bivalno stavbo, za obrt
in industrijo ali za daljinsko ogrevanje - Viessmann ima za vsako uporabo primerno sistemsko rešitev z ustreznimi proizvajalci toplote za vire energije od 1,5 do 116.000 kW.

K Viessmannovi kompletni ponudbi sodijo stenski plinski kondenzacisjki kotli, od 1,9 do 105 kW in talni kondenzacijski kotli, od 3,8 do 6.600 kW, kot tudi kompaktne naprave za soproizvodnjo električne energije in toplote z obratovanjem na zemeljski ali bio plin, od 1,0 do 401 kWel oz. 6,0 do 549 kWth.

Ponudba regenerativnih energetskih sistemov zajema termične solarne naprave z ravnimi in vakuumskimi cevnimi sončnimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode, podporo ogrevanju in hlajenju zgradb, specialne ogrevalne kotle ter ogrevalne naprave, od 4 do 13.000 kW za lesna polena, sekance, pelete, toplotne črpalke, od 1,5 do 2.000 kW za izkoriščanje toplote narave, podtalnice ali zraka, kot tudi sisteme fotovoltaike. Zraven tega razpolaga Viessmann s kompletno ponudbo na področju tehnologij pridobivanja bio plina, od zasnove projekta do inženiringa in managmenta surovin ter zagona obratovanja. S povsem novim konceptom ponuja podjetje svoje naprave za soproizvodnjo električne energije in toplote Vitobloc zdaj tudi s svojo dobavno pogodbo za okolju prijazen bio-zemeljski plin v paketu. Pri tem je zraven razbremenitve okolja, gospodarni vidik uporabnika posebno dobičkonosen.

Komponente regulacijske tehnike in podatkovne komunikacije so prav tako v programu, kot tudi sistemska periferija,od skladiščenja goriva, vse do radiatorjev in talnega ogrevanja.

Obsežna ponudba storitev 

Viessmann ponuja svojim partnerjem obsežno paleto storitev, ki jim olajšajo vsakodnevno delo. Ta obsega; od pomoči preko tehnične službe, ponudbe  programov Software, med drugim tudi načrtovanje ogrevalnih naprav, podporo pri oglaševanju in pospeševanju prodaje, do za rokovanje prijaznih informacijskih ter naročniških sistemov, ki so ves čas na voljo na internetu.

Viessmann akademija

Strukturni obrat na trgu toplote gre k učinkovitim tehnologijam in regenerativnim energetski sistemom. To vodi v razširitev tehnološkega spektra in k povečanim potrebam kvalificiranih tržnih partnerjev. To je izziv za  akademijo Viessmann. Ta nudi instalaterjem, projektantom, arhitektom, dimnikarjem, tehnično znanje, kakor tudi svojim zaposlenim obsežni šolski in izobraževalni program. Po vsem svetu sodeluje letno 92.000 strokovnih ljudi na strokovnih predavanjih v okviru Viessmann akademije.

Trajnostni projekt "Učinkovitost Plus"

Kot družinsko podjetje v tretji generaciji, se Viessmann prepoznava ne samo podjetno, ampak tudi v odgovornosti do okolja, za varno prihodnost naslednjih generacij. Kontinuirane izboljšave na področju virov in okolju prijaznih ukrepov v smislu trajnega delovanja, je tako eden glavnih temeljev filozofije podjetja.

V središču aktualnega trajnostnega angažiranja stoji projekt za zaščito okolja "Učinkovitost Plus", ki se dotika celostnega koncepta varovanje klime in učinkovitosti resursov. S tem že danes dokazujemo, da so energetski in klima politični cilji vlade za 2020 (zmanjšanje porabe energije za 20 %, povečanje deleža obnovljivih virov energije na 20 %, kot tudi zmanjšanje CO2 emisij za 40 % - na podatke vrednosti iz leta 1990) z obstoječo tehniko na trgu, izpolnjivi. Za Projekt "Učinkovitost Plus" je bil Viessmann odlikovan z nagrado Energy Efficiency Award (nagrada energetske učinkovitosti).